Informatieavond Seksuele vorming

Donderdag 12 april 2018 20:00 - 22:00 uur

Driestar Educatief heeft - in samenwerking met diverse ouderverenigingen waaronder Dit Koningskind - nieuw materiaal ontwikkeld ter ondersteuning van ouders bij de seksuele opvoeding van hun kind met een verstandelijke beperking. Het is geschreven vanuit een christelijke levensvisie en speciaal gericht op het inbedden van seksuele vorming in een christelijke opvoeding. Het materiaal heet Wonderlijk Gemaakt Speciaal; eerder werd dit materiaal al uitgebracht voor inzet op scholen en in zorginstellingen, maar nu is het ook geschikt gemaakt voor gebruik door ouders thuis.

In het materiaal zijn allerlei thema’s over het eigen lichaam, omgaan met anderen en weerbaarheid opgenomen en vormgegeven in een set van 63 themakaarten. Er is een duidelijke handleiding beschikbaar en door het gebruik van losse kaarten kan eenvoudig worden aangesloten bij de individuele behoefte van een kind.

Om kennis te maken met dit handige materiaal organiseert Dit Koningskind verschillende informatieavonden. Bent u benieuwd hoe het werkt en wat u er precies mee kunt? U bent van harte welkom!

Voor wie: ouders/verzorgers van kinderen met een verstandelijke beperking
Datum: 12 april 2018 (zie agenda voor andere data/plaatsen voor deze avond)
Plaats: Utrecht, locatie volgt 
Tijd: 20.00 – 22.00 uur
Aanmelden: via het digitale formulier
Informatie: 030-2363788 of info@ditkoningskind.nl.

Indien u het materiaal aanschaft, kunt u gratis gebruik maken van de verdiepende oudercursus over het materiaal. Binnenkort volgt meer informatie over deze cursus.

 

Vormgeving door douglas design